Selecteer uw Nollen winkel

De ambachtelijke smaak van ons brood en banket

Het recept van ons ambachtelijk gebakken brood is al bijna 100 jaar oud. Theo en Johanna Nollen openden de deuren van de eerste bakkerij in Hengevelde in 1921. Sinds de start van de bakkerij werkte het echtpaar al volgens de 3 T-formule: tijd, temperatuur en toewijding. Om de krachtige smaak van de broden te ontwikkelen, voegden Theo en Johanna hier nog een eigen letter aan toe: de G van grondstoffen.

Tijd, temperatuur, toewijding en grondstoffen

Goed ontwikkeld brood heeft een krakende, krokante korst, maar heeft tegelijkertijd een verrassend verse en zachte structuur aan de binnenkant. Om ambachtelijke broden met krachtige smaken te bakken, zijn tijd, temperatuur, toewijding en grondstoffen onmisbare elementen.

Passie voor bakken

De toewijding voor het bakkersvak is de familie Nollen met de paplepel ingegoten. De passie voor het bakken van voedzame broden met krachtige smaken, zorgt ervoor dat wij nooit zullen bezuinigen op de 3 T’s en G. De karakteristieke smaak van ons brood ontstaat dankzij het gebruik van pure grondstoffen. Brood heeft tijd nodig om de juiste smaak en geur te ontwikkelen.

Optimaal rijsproces

Ons brood heeft een extra lange rijstijd, van tientallen uren. Dat zorgt ervoor dat iedere gistkorrel gebruikt wordt en er meer smaakvolle aroma’s vrijkomen. De temperatuur van onze rijskast is nauwkeurig afgestemd op de temperatuur die broden nodig hebben voor een optimaal rijsproces. Zo ontstaan er niet alleen smaken, maar ook geuren waarvan het water je in de mond loopt.

De smaak van pure ambacht | Bakkerij Nollen
Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×