Selecteer uw Nollen winkel

Broodbakker Gerrit Huckriede

Gerrit Huckriede gaat iedere dag met veel plezier naar zijn werk als broodbakker bij Bakkerij Nollen. Zijn passie voor het bakkersvak is hem met de paplepel ingegoten en hij wil het liefst iedere dag mooie dingen maken. In zijn vrije tijd strijdt hij tegen de beste bakkers van de wereld.

‘’Als jongetje van 8 was ik al veel te vinden in de bakkerij van mijn opa. Daar is mijn liefde voor de bakkerswereld ontstaan. Na de middelbare school begon ik dan ook met veel plezier aan de bakkersopleiding aan het ROC van Twente.’’ Het bakkersvak paste hem als een jasje want direct na het afronden van zijn opleiding kon hij terecht bij de Meesterbakker Robèrt van Beckhoven. ‘’Ik liet mijn geboorteplaats Usselo (Overijssel) achter me en ging op kamers in Oisterwijk (Brabant), waar ik in de bakkerij van Robèrt ging werken.’’

Het ging Gerrit goed af bij Robèrt en zijn talent bleef niet lang onopgemerkt. Hij werd gevraagd voor het Boulangerie Team. Een vereniging van én voor de Nederlandse ambachtelijke broodbakkerij. Een team dat bestaat uit 18 gemotiveerde broodbakkers uit heel Nederland, die samen meedoen aan internationale wedstrijden tegen andere broodbakkers. ‘’Normaal gesproken word je alleen toegelaten aan het Boulangerie Team door het winnen van een speciale wedstrijd. Er is ontzettend veel animo en de eisen zijn erg streng. In 2020 zijn er bijvoorbeeld maar twee leden aan het team toegevoegd.’’

Gerrit won in de afgelopen jaren 2 keer goud bij de jeugdwedstrijden en brons op het EK. Inmiddels is hij alweer 2,5 jaar onderdeel van het Boulangerie team. Ze doen mee aan het EK, WK en aan andere internationale wedstrijden in onder andere Duitsland en Italië. Een wedstrijd duurt slechts 1 weekend, maar het zijn vooral de voorbereidingen die veel tijd in beslag nemen. ‘’We beginnen al een jaar van te voren met oefenen, vaak wel 4 avonden in de week. Je passie voor het vak moet dus wel enorm zijn. Gelukkig vind ik alles aan mijn werk leuk.’’

Het showstuk gemaakt door Gerrit en zijn team
Het showstuk gemaakt door Gerrit en zijn team

Na 5 mooie en leerzame jaren bij Robèrt koos Gerrit ervoor om begin 2020 weer terug te verhuizen naar Usselo en bij Bakkerij Nollen aan de slag te gaan. Zijn specialiteit bij Nollen is het maken van desembroden in de kleine bakkerij in Hengelo, samen met collega Mark. In de centrale bakkerij in Hengevelde maakt hij onder andere diverse gevulde broden, krentenwegge en rozijnenbrood. ‘’De producten bij Bakkerij Nollen worden nog op heel ambachtelijke wijze gemaakt en dat is wat het werk zo leuk maakt. Het plezier met de collega’s, de afwisseling in het werk en de vrijheid om mee te denken, maken dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.’’

Gerrit en zijn teamgenoten met hun prijs
Gerrit en zijn teamgenoten met hun prijs
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×