Selecteer uw Nollen winkel

Chocolatier Arjan Bosboom

De mooiste en vooral lekkerste creaties maken van chocolade: dat is waarvoor chocolatier Arjan Bosboom iedere dag met plezier opstaat. In de ruimte achter de winkel in Hengevelde runt Arjan samen met Hans en Aloys de chocolaterie van Bakkerij Nollen. Bonbons, chocoladerepen, macarons, truffels en chocoladecreaties voor bijzondere gelegenheden; alle lekkernijen worden op ambachtelijke wijze én vol passie bereid.

Banketbakker

Na een opleiding Brood & Banket en een aantal jaren een eigen banketzaak te hebben gerund in Hellendoorn, kwam Arjan bij Bakkerij Nollen terecht. “Toen ik in 2008 bij Bakkerij Nollen begon, was alles nog veel kleiner dan het nu is. In de ruimte waar we nu onze chocolaterie is, zat vroeger de hele banketbakkerij. Dat kan je je nu bijna niet meer voorstellen. Ik begon daar als een van de banketbakkers, en dit heb ik jarenlang gedaan.”

Arjan Bosboom, chocolatier

“Bij chocolade ligt mijn passie, daarin kan ik echt mijn creativiteit kwijt.”

Passie voor chocolade maken

Chocolade maken vond Arjan altijd al het leukste aan zijn werk. Toen hij, nadat hij een tijdje een andere weg in was geslagen als supermarktmanager, hoorde dat Bakkerij Nollen Chocolaterie Hulshof overnam, wilde hij dan ook graag terug naar zijn oude werkgever. Als chocolatier. “Toen ik hoorde van de overname werd ik direct enthousiast: het ambacht, handwerk en nieuwe dingen bedenken met chocolade, daar ligt mijn passie. In chocolade kan ik echt mijn creativiteit kwijt.”

Het geheim van goede chocolade

Het geheim van goede en lekkere chocolade maken? Volgens Arjan is dat het gevoel. “Natuurlijk speelt ervaring ook mee, maar om goede chocolade te kunnen maken moet je er echt gevoel voor hebben. Bij chocolade moet alles op het juiste moment en de juiste temperatuur gebeuren, anders mislukt het. Is je mal bijvoorbeeld te koud? Dan stolt je chocolade. Wacht je te lang met de volgende stap? Ook dan krijg je niet het eindresultaat waar je op hoopt. Er komt zoveel bij kijken. En juist dat maakt het zo leuk.”

Chocolatier Arjan Bosboom | chocolade maken

Chocoladeworkshops

Dat je niet zomaar even een bonbon maakt, daar komen ook de deelnemers van de chocoladeworkshops, die Arjan samen met Hans en Aloys geeft, achter. Arjan: “Om een bonbon te maken vul je eerst een mal met chocolade. Als de chocolade hard is geworden kan de vulling erin, die een dag moet uitkristalliseren. De volgende dag kan je hem pas dichtstrijken en na een tijdje in de koeling is de bonbon pas echt klaar. Dat is ook de reden dat op onze chocolade een dag langer levertijd zit. Het heeft gewoon te maken met het proces. Onze deelnemers zijn vaak verbaasd dat er zoveel tijd en werk in gaan zitten. Maar het levert gelukkig wel een heerlijk resultaat op. En veel waardering.”

Arjan Bosboom, chocolatier

“Om goede chocolade te kunnen maken, moet je er echt gevoel voor hebben.”

Passie voor het vak

“Ons team is heel hecht. We hebben altijd veel lol en delen onze passie voor het vak. We experimenteren dan ook regelmatig met nieuwe dingen, daar krijgen we gelukkig ook de ruimte voor. Om nieuwe inspiratie op te doen zijn we begin van het jaar zelfs naar de grootste ijs- en chocoladebeurs geweest in Italië. Bakkerij Nollen is een fantastisch bedrijf om dit mooie vak te kunnen uitoefenen!”

Proef de ambachtelijke chocolade

Ben je benieuwd naar de creaties van Arjan en zijn team? Kom langs in een van onze winkels of bekijk online ons chocoladeassortiment met onder andere bonbons, macarons, pindarotsjes, petit glacé, truffels en geboortechocolade. Allemaal ambachtelijk bereid door Arjan, Hans en Aloys!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×