Selecteer uw Nollen winkel

Chocolatier Hans Hulshof

Chocolade en dan vooral bonbons: onze nieuwe chocolatier Hans Hulshof kan er geen genoeg van krijgen. Hij won een award voor de lekkerste bonbon van Nederland, maakte onder andere een jurk en midwinterhoorn van chocolade én kwam landelijk in het nieuws met zijn anti-kater bonbon. Benieuwd hoe zijn liefde voor chocolade is ontstaan? Lees snel verder!

Een nieuwe aanwinst voor Bakkerij Nollen

Toen ik voor het eerst met Vincent sprak, kwam ter sprake hoeveel raakvlakken onze levens als kleine jongens hadden. Ook mijn ouders hadden namelijk een banketbakkerij. De liefde voor het vak is er bij ons beiden dus met de paplepel ingegoten. Toen Vincent mij vroeg of ik zijn team van chocolatiers wilde versterken, moest ik daar natuurlijk wel even over nadenken. De chocolaterie die ik van mijn ouders over heb genomen, is echt mijn kindje. Ik wist echter ook dat deze niet in de familie zou blijven, omdat de passie van mijn 3 kinderen ergens anders ligt.

Hans Hulshof, chocolatier

Als klein jongetje mocht ik de nieuwe chocolade-creaties van mijn vader wel eens proeven. Dan was ik het gelukkigste jongetje op aarde!

Een kans om doel te bereiken

De overstap naar Bakkerij Nollen zie ik als een kans. Mijn doel is om mensen net zo enthousiast te maken over chocolade als ik ben. Bij Bakkerij Nollen gaan we het assortiment uitbreiden en meer variatie aanbrengen in de chocolade en bonbons. Met 10 winkels en een webshop is mijn bereik hier natuurlijk veel groter dan bij mijn eigen chocolaterie.

Passie voor chocolade

Op jonge leeftijd kwam ik via de banketbakkerij van mijn ouders al veel te weten over chocolade en mocht ik soms zelfs een nieuwe creatie van mijn vader proeven. Dan was ik het gelukkigste jongetje op aarde. Toen ik een opleiding mocht kiezen, was de keuze dan ook snel gemaakt. Het werd de banketbakkersopleiding in Wageningen, met als specialisatie chocolade. Na mijn opleiding heb ik nog veel cursussen gevolgd in het land van de lekkere chocolade: België. Uiteindelijk heb ik de chocolaterie van mijn ouders overgenomen.

Van banketbakkerij naar chocolaterie

Mijn ouders zijn 55 jaar geleden begonnen met de banketbakkerij. Na 30 jaar zijn ze zich volledig op chocolade gaan richten en hebben ze de banketbakkerij omgetoverd tot een chocolaterie. Afgelopen november bestond deze al 25 jaar! In mijn eerste 10 jaar heb ik hier samen met mijn vader gewerkt. Tijdens die jaren deden we vaak wedstrijdjes wie de lekkerste chocolade kon maken. Langzamerhand gingen mijn ouders afbouwen en kwam mijn vrouw Annemieke in 2008 in de winkel werken. Gelukkig bleek zij mijn liefde voor chocolade ook te delen.

Chocolatier Hans Hulshof | Bakkerij Nolle

Anti-kater bonbon

Wat zo leuk is aan chocolade, is dat je er heel creatief mee kunt zijn. Je kunt er echt alle kanten mee op. Zo heb ik voor een regionale modeshow een keer een jurk van chocolade gemaakt. Een andere unieke creatie is een levensgrote midwinterhoorn van chocolade, waar echt op geblazen kon worden. Voor de plaatselijke kermis bedacht ik de ‘antikater bonbon’, die een grote hit werd. Ik haalde met dit soort creatieve stunts meerdere keren het landelijke nieuws.

 • Chocolade hart groot gevuld met bonbons

  Circa 300 gram

  14,75

  Voeg toe
  voeg toe
 • Chocolade hart klein gevuld met bonbons

  Circa 200 gram

  9,45

  Voeg toe
  voeg toe
 • Chocolade reep met tekst Proficiat

  3,25

  melk3,25
  voeg toe
  puur3,25
  voeg toe
  wit3,25
  voeg toe

De lekkerste bonbon van Nederland

In 2007 werd ik door een medewerkster opgegeven voor de wedstrijd ‘De lekkerste bonbon van Nederland’. Die wedstrijd volgde ik op de voet, maar ik durfde nooit de stap te zetten om mee te doen. Dat jaar won ik de 3e prijs én de publieksprijs met mijn paddenstoel bonbon. Ik kreeg de smaak te pakken en besloot in 2008 om weer mee te doen. Naast wederom de publieksprijs, bekroonde de vakjury mijn bonbon met een heuse 1e plaats! Mijn winnende bonbon noemde ik de ‘Flower Power’, omdat deze op drie verschillende bloemen gebaseerd was.

Flower Power

Mijn winnende Flower Power bonbon bestond uit 3 uit bloemen afgeleide lagen: vlierbloesem, witte chocolade uit de Dominicaanse Republiek met saffraan en melk chocolade uit Venezuela met honing. Het geheel werd overtrokken met pure chocolade en om het af te maken werd de bonbon gedecoreerd met een bloem met 6 stipjes. Die stipjes stonden voor de jaren ’60: de tijd van de Flower Power.

De lekkerste chocolade bij Bakkerij Nollen

Hans versterkt ons team van chocolatiers sinds januari. Ben je benieuwd naar zijn creaties? Bestel jouw heerlijke, luxe chocolade en bonbons dan online of kom langs in 1 van de 10 winkels in Twente en de Achterhoek.

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×