Selecteer uw Nollen winkel

De Nije Stichting

Bakkerij Nollen heeft sinds 2017 een samenwerking met de Nije Stichting. Deze stichting zet zich in om de kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten te verbeteren.

Het steunen van goede doelen is erg belangrijk voor Vincent: ‘Voor mij is het belangrijk om goede doelen in de regio te steunen. In De Nije Stichting heb ik een partner gevonden. Het gaat hier niet om een eenmalige actie, maar om een partnerschap voor meerdere jaren’.

Een donatie van €10.500

Om De Nije Stichting te steunen, hebben wij voor iedere oliebol die we in 2017 t/m 2020 verkochten €0,10 gedoneerd aan De Nije Stichting. Dankzij onze klanten hebben wij in 2020 met onze Bollen van Nollen maar liefst €10.500 opgehaald voor De Nije Stichting.

Wat gebeurt er eigenlijk met het geld?

Na meer dan een jaar in een noodlocatie te hebben gezeten, heeft de Nije Stichting begin 2020 een nieuwe plek gevonden: Boerderij ’t Learhuys op het gezondheidspark in Hengelo. Deze authentieke boerderij moet een inloophuis worden voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten, De Nije Hoeve.
Met het geld gaat de stichting een nieuwe keuken uitzoeken voor de Nije Hoeve: de Nije Nollen Keuken! Het hart van de Nije hoeve waar straks iedereen die geraakt is door kanker, kan aanschuiven voor een kop koffie en thee. Ook worden hopelijk later in het jaar workshop gegeven in de nieuwe keuken.

de Nije Nollen keuken

In november 2020 hebben wij samen met de Nije Stichting jullie de vraag gesteld welke maatschappelijke organisatie dit jaar gratis oliebollen verdiende. Hierop kwamen ontzettend veel mooie reacties.

Op 17 december 2020 heeft Debby, initiatiefneemster van de Nije Stichting, de oliebollen (veilig) overhandigd aan de twee winnende organisaties:
Sheltersuit Foundation en Hospice Enschede. Debby: “Het was heel bijzonder om aan immigranten die nog nooit een oliebol hadden geproefd én aan mensen die hun laatste oliebol ooit zullen eten, deze lekkernij uit te mogen delen.”

De reden om voor deze prachtige organisaties te kiezen, kun je lezen in het artikel van Huis aan Huis Enschede.

Winactie oliebollen
Sheltersuits neemt de gratis oliebollen in ontvangst

De Bollen van Nollen scoorden een 9,1

In 2017 scoorden onze bekende ‘Bollen van Nollen’ een 9,1 bij de AD Oliebollentest. Hiermee haalden de oliebollen landelijk een 11e plek! De oliebollen waren verkrijgbaar in alle tien winkels in Overijssel en Gelderland, konden online besteld worden. In Hengevelde was het zelfs mogelijk om de oliebollen op te halen via een echte drive-in.

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×