Selecteer uw Nollen winkel

Het verhaal van Filiaalleidster Sandra Screever

Voor alle thuisblijvers: die versgebakken broodjes kun je – behalve op de camping in Frankrijk – ook héél goed in Nederland halen. Gewoon bij jou om de hoek, bij Bakkerij Nollen! Filiaalleidster Sandra Screever is naar eigen zeggen ook echt een broodfanaat. “Omdat ik zelf ooit een bakkerij heb gehad, weet ik met hoeveel passie de producten worden gemaakt.”

Hoe ben je bij Bakkerij Nollen terecht gekomen?

“Ik zit al jaren in de bakkerswereld. Sterker nog, ik heb vroeger zelf een bakkersbedrijf gehad! Dat was eigenlijk nooit mijn plan. Ik ben namelijk opgeleid als Europees Secretaresse. Maar mijn toenmalige partner was bakker en tsja dan rol je er zo in!

Op een gegeven moment, nu 2 jaar geleden, ben ik uit de bakkerswereld gestapt. Ik was na al die jaren wel benieuwd of ik binnen een andere branche ook mijn draai zou kunnen vinden. Na een half jaar wat anders te hebben gedaan kwam ik al tot de ontdekking dat mijn hart toch echt bij het bakkersambacht ligt. Toen ben ik bij Bakkerij Nollen terechtgekomen. Extra leuk omdat dit bedrijf zijn oorsprong heeft in Hengevelde waar ik ook vandaan kom! Het is een mooi, ambachtelijk bedrijf waar ik helemaal blij van word. Zo blijkt maar weer: als je eenmaal de bakkerswereld inrolt komt je er ook niet meer uit.”

Sandra Screever, filiaalleidster

“Het is een mooi, ambachtelijk bedrijf waar ik helemaal blij van word.”

Wat vind jij het allerleukste aan de bakkerswereld?

“Het contact met de klant en de producten zelf uiteraard. Ik werk inmiddels 23 jaar binnen de bakkersbranche. Ik weet hoe de producten worden gemaakt. Dat helpt natuurlijk ook. Je weet hoeveel moeite het heeft gekost om het eindproduct te maken. De passie van de mensen die het maken straalt er vanaf, dat voel je. Dat maakt het ook zo leuk om ze te verkopen.

Daar ligt denk ik ook de kracht van Bakkerij Nollen. Het ambacht en de passie straalt er vanaf. Daarnaast ben ik ook een echte broodfanaat trouwens! De geur van versgebakken brood…heerlijk!”

Wat is jouw favoriete moment van de dag?

“Mijn favoriete moment is de ochtend. Eigenlijk het moment dat de deuren nét opengaan. Dan is de winkel helemaal vol en dan ziet ie er op z’n mooist uit. Echt een plaatje.”

Sandra Screever | Brood

Wat moeten mensen écht proberen bij Bakkerij Nollen?

“Kaneelcake! Dat is dé hardloper. En natuurlijk onze desembroden. Desembrood is natuurlijk gerezen. De combinatie van water en bloem gaat gisten en dat geeft een heel andere smaakbeleving. De kern van het brood is wat wolliger en de korst heerlijk knapperig. Puur natuur. En dat proef je. Had ik al gezegd dat ik een broodfanaat ben?”

Sandra Screever, filiaalleidster

“De geur van versgebakken brood…heerlijk!”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd wandel en shop ik graag. En alles wat met de bakkerij te maken heeft vind ik heel interessant. Ik wandel namelijk als ik in verschillende plaatsen in Nederland (of het buitenland) ben, ook altijd even bij de lokale bakkerij naar binnen. Dan let ik bijvoorbeeld op de streekproducten die ze verkopen, maar ook op de uitstraling. De één heeft een heel authentieke uitstraling en de ander juist heel strak en modern. Erg leuk om dat verschil te zien.”

Supportyourlocal

“Blijf vooral bij je plaatselijke bakker, groenteboer, slager etc. kopen. Internet is natuurlijk heel verleidelijk, maar als we willen blijven bestaan, hebben wij de klanten hard nodig. Het is natuurlijk ook dat extra stukje beleving wat je er gratis bij krijgt van ons.”

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×