Selecteer uw Nollen winkel

Sinterklaasinspiratie

Vanaf 14 november is Sinterklaas weer in Nederland! De geur van verse speculaas of kruidnoten uit de oven moedigt extra aan om het bakschort om te doen en te gaan bakken! De traditionele recepten van kruidnoten en speculaas scoren natuurlijk altijd goed, maar soms is het leuk om eens iets anders uit te proberen. In deze blog delen wij twee sinterklaasrecepten én onze sinterklaasproducten. Heb jij al zin om aan de slag te gaan? Lees dan snel verder!

Sinterklaastrifle

Speciaal voor sinterklaas is dit recept voor de speculaastrifle samengesteld. Deze trifle is erg lekker, bijvoorbeeld als toetje met sinterklaasavond. De romige smaak van de slagroom en mascarpone combineert goed met de frisse smaak van de frambozen. Als finishing touch komen er uiteraard kruidnoten aan te pas! Onderstaand recept is voor vier personen.

Wat heb je nodig?

  • 150 gr mascarpone
  • 200 gr opgeklopte slagroom
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl vanille-extract
  • 15 speculaasjes
  • 300 gr frambozen
  • 8 kruidnoten

Bereidingswijze
Roer als eerst de mascarpone, opgeklopte slagroom, speculaaskruiden en het vanille-extract in een kom door elkaar. Verkruimel vervolgens de speculaasjes in een keukenmachine of doe de koekjes in een boterhamzakje en rol het met een deegroller tot kruimels. Vul hierna twee glazen met een laagje speculaaskruimels, daarna met laagje van je slagroommengsel en dan met een laagje frambozen. Herhaal dit nog één keer, zodat je van alles twee laagjes hebt. Eindig met een laagje koekkruimels en versier de trifles met kruidnoten.

Pizzamijters

Een pizzamijter is een leuk hartig recept om te maken voor of tijdens de sinterklaasviering. Uit het recept kan je 8 pizzamijters halen. Dit is voldoende voor vier personen.

Wat heb je nodig?

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 1 gele paprika
  • 0,5 rode paprika
  • 2 plakken belegen kaas
  • 8 eetlepels gekruide tomatensaus of pizzasaus
  • Extra: bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boterhammen in de vorm van mijters en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Snijd de gele paprika in dunne repen en de rode paprika in kleine blokjes. Snijd de plakken kaas in dunne repen van 1,5 cm. Bestrijk de broodmijters elk met één lepel tomatensaus. Beleg de zijkanten met gele reepjes paprika zodat de vorm van de mijter wordt benadrukt. Maak vervolgens een kruis van de reepjes kaas en leg per kruis 2 reepjes op elkaar. Strooi de blokjes rode paprika over de tomatensaus. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizzamijters tien minuten in de oven.

Lever je ingekleurde mijter van 16 t/m 28 november in!

Om te vieren dat Sinterklaas weer in het land is kunnen kinderen vanaf 14 november in onze winkels een mijterkleurplaat ophalen, die ze thuis kunnen inkleuren én vouwen tot een mijter. De ingekleurde mijters kunnen van maandag 16 t/m zaterdag 28 november ingeleverd worden in de winkels, zodat Sinterklaas er wat in kan doen als hij langskomt!

De gevulde mijters kunnen op 3,4 & 5 december weer opgehaald worden.

Sinterklaas

Sinterklaasproducten van Bakkerij Nollen

Speciaal voor Sinterklaas hebben wij naast de kruidnoten, amandelstaaf, chocoladeletters en speculaas nog drie heerlijke producten toegevoegd aan ons assortiment. Deze vind je vanaf 19 november in onze winkels en online.

Boek van Sinterklaas schnitt – 5 personen

Dit is een luchtig cakegebak met Zwitserse room, slagroom en frambozen-bessenjam. De schnitt is afgewerkt met marsepein en is verkrijgbaar voor € 7,49.

Driptaart met sinterklaasdecoratie – 8 personen

De driptaart met sint decoratie heeft een crunchy bodem van amandelen en verschillende lagen luchtige cake. De taart is prachtig afgewerkt met vloeibare pure chocolade, fondant en sintdecoratie. Voor €17,95 verras je jouw visite met deze prachtige sinterklaastaart!

Zak van Sinterklaas – gebak

Als derde hebben wij een ‘Zak van Sinterklaas’-gebakje voor € 2,59. Dit is een luchtige cake met slagroom en aardbeien-abrikozenjam verpakt in marsepein, afgewerkt met sintdecoratie.

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×