Selecteer uw Nollen winkel

Bewaar- en serveertips voor banket

Hoewel je onze ambachtelijke gebakjes en taarten natuurlijk het liefst zo snel mogelijk opeet, moet je vaak toch echt even wachten tot de visite er is. Wij geven bewaar- en serveertips voor onze banketproducten!

Gebak en taart

De ideale temperatuur om gebakjes en taarten te bewaren, is 4-5°C. Slagroom- en vruchtengebakjes kun je het beste rechtstreeks uit de koelkast serveren, zodat ze niet te warm worden. Gebakjes met crème zijn juist het lekkerst als ze niet te koud zijn. Haal ze daarom ongeveer een uur voordat je ze wilt serveren alvast uit de koelkast.

Tip van de banketbakker

Het oog wil ook wat, daarom zorgen wij er altijd voor dat taarten op een mooie manier gedecoreerd worden. Presenteer de taart daarom eerst in zijn geheel aan je visite en snijd hem pas in hun bijzijn aan. Voor het snijden kun je het beste een kartelmes gebruiken, dat je iedere keer voor het snijden in warm water dompelt.

Hartige snacks

Hartige snacks, zoals een saucijzenbroodje of een quiche, kun je thuis prima nog even opwarmen. Dit kun je het beste doen in een matig warme oven, van ongeveer 150°C. Hoe lang het erin moet, hangt van de grootte van het product af en verschilt tussen 10 en 20 minuten.

Hartige snacks bewaren | Bakkerij Nollen
Overheerlijke kaneelcake | Bakkerij Nollen

Cake

Een cake kun je het beste in een afgesloten verpakking bewaren, zodat er geen lucht of vocht bij kan komen. Wanneer je een cake in folie wikkelt en daarna in een plastic zakje verpakt, houd je hem het langste lekker.

Tip van de banketbakker

Zijn je koekjes van amandelspijs slof geworden? Stop een bruine boterham in de trommel. De volgende dag smaken de koekjes weer heerlijk vers!

Wist je dat je cake die op de juiste manier verpakt is kunt invriezen? Haal hem de avond van tevoren uit de diepvries en laat hem in de verpakking ontdooien. Krijg je onverwachts bezoek? Een cake kan prima in de magnetron, zodat hij sneller kan ontdooien.

Chocolade en bonbons

Onze chocolade en bonbons hoeven niet in de koelkast bewaard te worden, maar kun je het beste op een koele, donkere plaats bewaren. Uitzondering daarop zijn slagroombonbons en andere bonbons met een romige vulling. Die horen – in een afgesloten verpakking – wel in de koelkast thuis. Je hoort ze net niet op kamertemperatuur te serveren.

Banketproducten invriezen

Lang houdbare producten, zoals banketproducten met slagroom en roomboterkoeken kun je niet invriezen. Banketproducten zonder slagroom kunnen ongeveer een maand in de vriezer worden bewaard bij minimaal -18°C. Langer bewaren kan wel, maar dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het product dan verslechtert.

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×