Selecteer uw Nollen winkel

Bewaar- en serveertips voor brood

Onze ambachtelijke broden worden iedere dag gebakken in onze centrale bakkerij in Hengevelde. Zo kun jij iedere dag genieten van de smaak van vers brood. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van dat verse brood, daarom geven wij je bewaar- en serveertips!

Brood verpakken

Om je brood zo lang mogelijk vers te houden, kun je het het beste in een plastic zak bewaren. Die plastic zak berg je vervolgens op in een afgesloten broodtrommel. Zorg er wel voor dat de broodtrommel schoon en fris is en dus geen kruimels of condens bevat. Op die manier houd je het brood zo lang mogelijk zacht en mals.

Tip van de bakker

Houd je van brood met een krokante korst? Bewaar je brood dan in een papieren zak!

Meergranen vloerbrood
Het brood van Bakkerij Nollen

Brood bewaren

Onze broden zijn ongeveer een week houdbaar als je ze op de juiste manier verpakt. De kwaliteit van het brood gaat dan natuurlijk wel achteruit. Na ongeveer drie dagen begint het brood droger te worden en zijn de smaken minder krachtig.

Brood buiten de koelkast bewaren
Wist je dat brood sneller uitdroogt bij temperaturen tussen de -5°C en 5°C? Dat komt doordat het zetmeel in brood het aanwezige water loslaat tussen die temperaturen. Je brood wordt daardoor dus minder vochtig. De vuistregel bij brood is: hoe vochtiger een brood is, hoe langer het houdbaar is. Roggebrood blijft daarom langer vers dan stokbrood. Om ervoor te zorgen dat je brood niet uitdroogt, is het verstandig om je brood niet in de koelkast te bewaren.

Brood invriezen
Wil je je brood voor langere tijd bewaren? Dan kun je het het beste invriezen. In de vriezer kun je brood ongeveer twee weken bewaren, daarna begint het daar ook uit te drogen.

Wist je dat?

Een brood dat ouder wordt, droogt uit van binnen en krijgt een taaie korst aan de buitenkant. Dat komt omdat het vocht vanuit de kruim (het binnenste deel) naar de korst trekt.

Brood ontdooien

Brood dat bevroren is, kun je het beste in de zak laten en op kamertemperatuur ontdooien. Heb je haast? Dan kun je er ook voor kiezen om het brood in de magnetron te laten ontdooien. Je kunt het brood dan het beste in de plastic zak laten zitten, om uitdroging te voorkomen.

Wij raden het af om brood te ontdooien in de oven of in het broodrooster, omdat het hierdoor juist zal gaan uitdrogen.

Tip van de bakker

Leg broden in de vriezer niet te dicht tegen elkaar aan, zodat ze de kans krijgen om gelijkmatig te bevriezen.

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×