Selecteer uw Nollen winkel

De beste fietsroutes in de buurt

Gezellig een rondje fietsen met Pinksteren? Dankzij jullie reacties op onze post hebben wij een aantal mooie fietsroutes ontdekt. Hiervan hebben wij er een aantal geselecteerd en verzameld op onze website! Van Enschede naar Vorden, de Achterhoek en Twente, voor iedereen wat wils!

Het Haaksbergse Veen

Aan de zuidkant van Haaksbergen tegen de Duitse grens ligt een hoogveengebied dat een oppervlakte heeft van circa 500 hectare: het Haaksbergerveen. Hoogveen is een zeldzame grondsoort en komt maar op enkele plaatsen in ons land voor. Het Haaksbergveen staat op de lijst van beschermde natuurgebieden. Een prachtige plek!

Benieuwd? Kijk hier voor leuke fietsroutes in deze omgeving.

Fietsen langs de 8 kastelen van Vorden in de Achterhoek

De acht kastelenroute bestaat al sinds 1913 en sindsdien hebben al duizenden mensen de route gefietst. De fietsroute komt langs de kastelen Hackfort, Den Bramel, De Wildenborch, De Wiersse, Het Onstein, De Kieftkamp, Vorden, Suideras. De route heeft een lengte van ongeveer 34 kilometer en is makkelijk te volgen door alle wegwijs bordjes.

De meeste kastelen langs deze route worden nog particulier bewoond, hierdoor kunnen jammer genoeg niet alle kastelen opengesteld worden aan bezoekers. Kasteel Vorden en de tuinen van Huis de Wiersse zijn wel beperkt open voor bezoekers. Bij Kasteel Hackfort is in het koetshuis een restaurant ingericht, hier kan je bijvoorbeeld genieten van een kopje koffie.

Benieuwd? Kijk hier voor een leuke fietsroutes in deze omgeving.

Rondje Enschede

Naast een levendige stad met veel restaurants en winkels, heeft Enschede ook op natuurgebied veel te bieden. Laat de stad achter je en komt terecht in een heel mooi gevarieerd landschap met diverse wandel- en fietsroutes. De omgeving is prachtig en er valt van alles te zien!

Benieuwd? Kijk hier voor een leuke fietsroutes in deze omgeving.

Jullie tips

‘’Één van de mooiste fietsroute vinden wij zelf langs Hereford Rund en Schotse Hooglanders. Deze fietstocht voert je door de prachtige natuurgebieden aan de zuidkant van Haaksbergen, erg mooi! Afstand 40 kilometer.’’

‘’In en rondom De Lutte, onze favoriet!’’

‘’Bevrijdingsroute in Neede, leerzaam en een goed te doen voor beginnende fietsers!’’

‘’Meerdere favorieten. De Borkeld is erg leuk, We fietsen vaak richting Lochem, Diepenheim, Hengevelde, Bentelo en richting Neede via de knooppunten. Allemaal leuk!’’

‘’Enschede zuid. Vandaaruit fietsen we binnendoor naar het witte veen. Een mooi natuurgebied waar Schotse hooglanders rondlopen. Als je geluk hebt zie je ze! Vanuit ’t witte veen fietsen we via de Haarmuhle en Ter Huurne naar ’t Buurserzand. Bij ’t Buursermeertje hoor je de kikkers brullen! Van daaruit slaan we af naar ’t Haaksbergerveen waar we wederom even stoppen bij een bankje. Tot slot fietsen we via het Rutbeek terug naar huis. Een mooie tocht door de natuur!’’

fiets 1

Welke route ga jij fietsen?

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×