Selecteer uw Nollen winkel

De leukste Halloween creaties

Uitgeholde pompoenen, spinnenwebben, geraamtes en griezels; het is bijna weer zover. Halloween is op komst! In Nederland wordt het feest steeds bekender. En dat is met een goede reden. Halloween is namelijk de perfecte dag om je helemaal uit te leven met creepy creaties. Wij geven je graag wat inspiratie!

Pompoenen uithollen

We beginnen maar meteen met een klassieker: de uitgeholde reuzenpompoen! Voor deze creatie begin je met het los snijden van de bolling aan de bovenkant. Bewaar deze bolling wel als kapje. Je ontdekt nu waarschijnlijk dat je pompoen vol zit met pitten en vezels. Deze mogen er allemaal uit. Gebruik hiervoor een mes of een lepel. Teken nu ogen en een mond op de pompoen, snijd deze vervolgens uit met een mes. Leg de bolling als kapje op de pompoen en maak de pompoen af met een mooie hoed! Als het ’s avonds donker wordt kun je een waxinelichtje in de pompoen leggen, dat maakt het geheel nog wat spannender!

Halloween pompoen

Knakworst mummie

Een knakworst mummie is een hele geschikte én lekkere traktatie voor Halloween. Simpel, leuk om met de kids te maken en je hebt maar drie ingrediënten nodig: bladerdeeg, knakworstjes en wat mayonaise, ketchup of mosterd voor de topping.

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Dep de knakworstjes droog en snijd het bladerdeeg in dunne reepjes. Wikkel de knakworstjes helemaal in met de ontdooide reepjes bladerdeeg maar houd wel een stukje ruimte voor het gezichtje. Tip: wil je er een echt poppetje van maken? Snijd dan voor het wikkelen eenderde van het worstje doormidden om benen te maken. Bak de mummies vervolgens 10 tot 12 minuten in de oven. Maak de mummies als ze afgekoeld zijn helemaal af door met mosterd of mayonaise (net wat je lekker vindt!) oogjes te tekenen. Of maak het geheel extra griezelig met wat rode ketchup.

Halloween knakworst
Halloween spook

Verkleed spookje

Zijn jouw kinderen gek op verkleden? Dan kun je ze tijdens Halloween verrassen met nieuwe verkleedkleding, helemaal zelf gemaakt! Want dit kostuum is misschien wel het makkelijkst om te maken, omdat je als basis alleen een (oud) laken nodig hebt. Knip in het laken gaten voor ogen en mond en voilà, het kostuum is klaar! Wil je het toch iets mooier maken? Maak dan van zwart vilt de ogen en de mond. Plak deze op het ‘hoofd’ van het spook en knip de binnenste ringen eruit. Knip tenslotte wat gaten en rafels in het pak en de kinderen zijn klaar om te griezelen!

Halloween eitje voor op brood!

Vind je een uitgeholde pompoen, knakworst mummie of spookkostuum nét iets te veel moeite, maar wil je toch iets leuks voor Halloween maken? Dan kun je ervoor kiezen om op een aantal eieren griezelige gezichtjes te tekenen. Teken bijvoorbeeld twee driehoekjes als ogen, een horizontale streep als mond met twee driehoekjes die de scherpe tanden uitdrukken. Je hebt enkel een zwarte stift en eieren nodig, een kleine moeite!

Tip!

Mandarijnen dienen ook erg goed als basis voor een griezelig gezichtje. Haal bij de groenteboer, op de markt of in de supermarkt een aantal mandarijnen en wees creatief!

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×