Selecteer uw Nollen winkel

Is volkoren brood een dikmaker?

De kans is groot dat minimaal 1 van jouw vrienden of familieleden steevast nee zegt tegen een volkoren boterham, omdat je van de koolhydraten die erin zitten dik zou worden. Maar is dat wel echt zo? Betekent dat echt dat je niet mag genieten van een snee volkoren brood? Lees hier alles over volkoren brood!

Wat zijn de voordelen van volkoren brood?

In al ons volkoren brood wordt de hele graankorrel verwerkt. Dat zorgt ervoor dat er veel vezels in het brood zitten. Dit draagt niet alleen bij aan een goede darmwerking en spijsvertering, maar het helpt je ook om op een gezond gewicht te blijven. Het eten van vezels zorgt er namelijk voor dat je hongergevoel verdwijnt. Hierdoor heb je minder zin om te snoepen en krijgt je lichaam voldoende energie. Dat zorgt ervoor dat je je de hele dag door gezond en fit voelt.

Belangrijke voedingstoffen

Volkoren brood zit boordevol gezonde voedingsstoffen, zoals koolhydraten, eiwitten, jodium, vezels en diverse vitaminen. Al die stoffen hebben hun eigen voordelen en eigenschappen. Hieronder vertellen we je meer over de belangrijkste voedingsstoffen in ons volkoren brood.

 • Fijn volkoren bus brood

  1,24 - 2,35

  Half brood1,24
  voeg toe
  Heel brood2,35
  voeg toe
 • Grof volkoren vloer brood

  1,24 - 2,35

  Half brood1,24
  voeg toe
  Heel brood2,35
  voeg toe
 • Fijn volkoren vloer sesam brood

  1,26 - 2,39

  Half brood1,26
  voeg toe
  Heel brood2,39
  voeg toe
 • Fijn volkoren vloer brood

  1,24 - 2,35

  Half brood1,24
  voeg toe
  Heel brood2,35
  voeg toe
 • Fijn volkoren vloer maanzaad brood

  1,26 - 2,39

  Half brood1,26
  voeg toe
  Heel brood2,39
  voeg toe
 • Grof volkoren vloer sesam brood

  1,26 - 2,39

  Half brood1,26
  voeg toe
  Heel brood2,39
  voeg toe
 • Grof volkoren bus brood

  1,24 - 2,35

  Half brood1,24
  voeg toe
  Heel brood2,35
  voeg toe
Volkoren brood | Bakkerij Nollen
 • Koolhydraten
  Veel mensen slaan het volkoren brood over, omdat ze denken dat er teveel koolhydraten inzitten. Het eten van koolhydraten is echter niet per definitie slecht voor je. Ze voorzien je lichaam namelijk van energie. Wie gezond eet, haalt 40% tot 60% van zijn energie uit koolhydraten. Een volkoren boterham is een hele geschikte keuze om voldoende energie binnen te krijgen.
 • Eiwitten
  Eiwitten zijn onmisbaar voor je lichaam. Het is dé stof die zorgt voor spieropbouw en zorgt ervoor dat je vol zit na het eten.
 • Vezels
  We zeiden het net al: de vezels in ons volkoren brood zorgen voor een goede darmwerking en spijsvertering. Maar wist je dat het eten van voldoende vezels zelfs de kans op hart- en vaatziekten vermindert?

Meer informatie over volkoren brood

Het eten van volkoren brood is dus helemaal niet zo slecht als sommige mensen denken. Heb je hier na het lezen van deze blog nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op! En heb je inmiddels zin gekregen in een lekkere volkoren boterham? In onze webshop en winkels kun je kiezen uit diverse soorten volkoren broden. Er is voor ieder wat wils!

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×