Selecteer uw Nollen winkel

Callebaut chocolade

In onze chocolaterie in Hengevelde worden natuurlijk heerlijke bonbons, fantastische kunstwerken en verrassende artikelen van chocolade gemaakt. Maar waar komt deze chocolade eigenlijk vandaan? Bij Bakkerij Nollen werken we alleen met de beste producten, zoals de fairtrade chocolade van Callebaut.

Wist je dat?

De chocolade van Callebaut wordt uitsluitend geproduceerd met fairtrade cacaobonen!

Fairtrade

Vertrouwen in duurzame chocolade begint met de cacaoboeren die bij de bron staan. De mensen die de ingrediënten verbouwen en respectvol met de natuur samenwerken. Onze chocoladeproducten zijn gemaakt van cacaobonen die door duizenden boeren rondom de evenaar worden geteeld. Om ervoor te zorgen dat die boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun cacaobonen, kiezen wij voor een chocoladeleverancier die alleen duurzame bonen gebruikt voor hun Belgische chocolade.

Duizenden mensen in Ghana en Ivoorkust verdienen dagelijks hun brood met het verbouwen van cacaobonen. Hun vakmanschap en het rijpproces ligt aan de basis van de unieke Callebaut smaak. Callebaut wil samen met de lokale cacaoboeren de uitdaging aangaan en de lokale gemeenschap ondersteunen.

De cacaobonen worden gedroog
De cacaobonen worden gedroogd.

Callebaut en Bakkerij Nollen

Afgelopen jaar zijn bakker Vincent Nollen en chocolatier Hans Hulshof naar Ivoorkust afgereisd om de plantages van Callebaut te bezoeken. Zij zagen daar met eigen ogen hoe de cacaobonen werden geplukt. Vincent en Hans hebben gezien dat Callebaut er alles aan doet om het leven van de lokale gemeenschappen te verbeteren. Dit is een van de redenen dat Nollen ervoor kiest om met Callebaut chocola te werken.

Vincent Nollen op de plantages van Callebaut in Ivoorkust
Vincent Nollen op de plantages van Callebaut in Ivoorkust.
Callebaut chocolade

Chocolate Academy

In 1988 opende Callebaut haar eerste chocoladeschool: het Callebaut College. Callebaut verwelkomt hier ambachtslui vanuit de hele wereld. Patissiers en chefs komen daar naartoe om bij te leren en om ideeën en ervaringen uit te wisselen.

In 2014 opende de Callebaut Chocolate Academy haar deuren. Dit is een opleidings- en trainingscentrum voor vakmensen en professionals. De academie is gelegen in Wieze, een klein dorpje in België waar Callebaut in 1911 is ontstaan. De academie is een echte toevoeging in het leven van de chocolatier, zo kan hij er praktijkgerichte cursussen volgen, maar ook ervaringen uitwisselen.

Meer weten over onze chocolade?

Wil je meer weten over onze fairtrade chocolade van Callebaut? Of heb je na het lezen van deze blog zin gekregen in een van onze heerlijke chocoladeproducten? Neem dan eens een kijkje in onze webshop of bezoek onze winkel en vraag naar de chocoladeproducten. Er is voor ieder wat wils!

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×