Selecteer uw Nollen winkel

Het geheime recept van onze romige chocoladeletters

Chocoladeletters zijn sinds jaar en dag een van de populairste schoencadeautjes om te geven met Sinterklaas. Als je het ons vraagt is een sinterklaasfeest dan ook niet compleet zonder een lekkere, romige letter. Onze luxe chocoladeletters worden gemaakt van chocolade van de beste kwaliteit.

Het geheim van onze romige chocoladeletters
Onze chocoladeletters worden op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt van de beroemde Belgische Barry Callebaut chocolade. De chocolade callets vormen de basis van onze chocolade. Deze callets worden op een gemiddelde temperatuur van 45 tot 55 graden omgesmolten tot vloeibare chocolade. De temperatuur verschilt per smaak. Vervolgens wordt dit door middel van roeren teruggebracht tot 31,5 graden.

Het geheim van onze romige chocoladeletters? Onze chocolatiers voegen banketbakkers roomboter toe aan de vloeibare chocolade. Aan de melkvariant wordt ook nog hazelnootpraliné toegevoegd. Dit kloppen ze op ambachtelijke wijze tot een romig geheel, zodat ze de letters vervolgens met de hand kunnen spuiten. Met behulp van een spuitzak met spuitmond kunnen zij de letter S spuiten. Direct na het spuiten wordt de versiering toegevoegd en kan de chocolade verder stollen.

Wist je dat?

Chocolade callets zijn chocoladedruppels die worden omgesmolten tot vloeibare chocolade.

Iedere klant verrassen met heerlijke chocolade
Onze chocolaterie is 6 jaar geleden in Hengelo begonnen en is wegens succes na een jaar verhuisd naar Hengevelde. De chocolatiers werken hier in een geklimatiseerde ruimte, zodat de kwaliteit van de chocolade behouden blijft. Onze chocolatier Aloys Brummelhuis werkt bij ons sinds de start van de chocolaterie. ‘Voor luxe chocolade en bonbons brengen mensen graag een bezoekje aan de ambachtelijke bakker. Voorwaarde is dan wel dat ze verrast worden’, aldus Aloys. Hij vervolgt: ‘Wij vinden het belangrijk dat de ambachtelijke producten die wij maken er stuk voor stuk uitzien als kunstwerken. Dat geldt natuurlijk ook voor onze chocoladeletters’.

Luxe chocoladeletters | Bakkerij Nollen

Jouw luxe chocoladeletter bij Bakkerij Nollen
Bestel je chocoladeletters nu alvast online in onze webshop, zodat je ze op tijd in huis hebt voor ’t heerlijk avondje of als smakelijk schoencadeautje. Onze luxe chocoladeletters zijn ook erg geschikt als verrassing voor je personeel of zakenrelaties. Heb je voorkeur voor bepaalde letters of heb je een grote aanvraag? Neem dan contact met ons op!

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×