Selecteer uw Nollen winkel

Het verhaal achter… onze Moppies!

Op 20 januari 2021 lanceerde Bakkerij Nollen met trots een nieuw klein koekje, verkrijgbaar in 5 verschillende smaken: de Moppies! Vernoemd naar Antoinet Nollen, de vrouw van Vincent. Benieuwd naar het verhaal achter deze brosse koekjes? Lees dan snel verder!

Een eerbetoon aan Antoinet

Bij Vincent Nollen, eigenaar van Bakkerij Nollen, leefde al een paar jaar het idee om een koekje te maken met een brosse, knapperige afbeet. Begin 2020 voegde hij eindelijk de daad bij het woord. Samen met leverancier Sonneveld ging hij aan de slag om hét perfecte koekje te maken. En niet zomaar een koekje. Het koekje moest een eerbetoon zijn aan vrouw Antoinet en haar passie voor lekker eten.

Lekker tussendoortje

Na een inspirerende brainstormsessie, kwamen ze samen tot het idee dat het een klein koekje moest worden dat als lekkere snack tussendoor gegeten kon worden. Verkrijgbaar in een aantal verschillende smaken, die zich onderscheiden van reeds bestaande koekjes. Duurzaam verpakt in een handige, hersluitbare meeneembeker met een vrolijke uitstraling.

Zorgvuldig onderzoek

Door de proefbakkers van Sonneveld werd zorgvuldig onderzoek gedaan naar trends op het gebied van smaakcombinaties en structuur. Er werden 10 á 15 verschillende soorten koekjes ontwikkeld met de meest uiteenlopende ingrediënten, zoals zure matjes, chilipeper en kruidenbitter. De definitieve smaken zijn tot stand gekomen door een testpanel, met onder andere Antoinet, die de koekjes uitgebreid getest heeft. Gezamenlijk kozen zij voor de smaken Caramel-Zeezout, Koffie-Chocolade-Pecan, Appel-Kaneel, Pure Chocolade en Zonnebloem-Hazelnoot.

Ook over de structuur van het koekje was het panel het snel eens. Het knapperig, brosse koekje dat Vincent had bedacht, was een schot in de roos.

Onze banketbakkers hebben samen met leverancier Sonneveld alle opmerkingen van het panel verwerkt tot de definitieve Moppies.

 

Moppies

Moppies

De smaken en structuur waren dus bekend, maar de koekjes hadden nog geen naam. Omdat de koekjes een eerbetoon moesten zijn aan Antoinet Nollen, was het belangrijk dat de naam zowel bij het koekje als bij Antoinet zou passen. Het koosnaampje van Vincent voor zijn vrouw is moppie. En laat een mop nou net een populair koekje zijn. Dit hebben we samengevoegd en de Moppies waren geboren.

Nu verkrijgbaar!

Moppies zijn vanaf nu verkrijgbaar in alle vestigingen van Nollen en in de webshop in de smaken Karamel-Zeezout, Koffie-Chocolade-Pecan, Appel-Kaneel, Pure Chocolade en Zonnebloem-Hazelnoot. We zijn benieuwd naar welke smaak jouw favoriet wordt!

 • Moppies

  Circa 150 gram

  2,99

  Zonnebloem Hazelnoot2,99
  voeg toe
  Pure Chocolade2,99
  voeg toe
  Koffie Chocolade Pecan2,99
  voeg toe
  Caramel Zeezout2,99
  voeg toe
  Appel Kaneel2,99
  voeg toe
Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×