Selecteer uw Nollen winkel

Kerststol: een met de hand gevouwen lekkernij

Vanaf het moment dat Sinterklaas ons koude kikkerlandje verlaat, staat onze centrale bakkerij volledig in het teken van Kerst. Eén van de producten die traditiegetrouw niet mag ontbreken tijdens het kerstontbijt, is een kerststol. Niet voor niets is dit ieder jaar weer één van onze populairste producten tijdens de kerstperiode. Bakker Jeffrey vertelt over het ambachtelijke bakproces van de stollen.

Ambachtelijk deeg

Onze kerststollen worden op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt. De basis van de kerststol is het meel. Dit mengen en kneden we totdat het de juiste smaak en structuur heeft. Hierna voegen we de heerlijke, fruitige vulling van rozijnen, ananas, papaya en krenten aan het meel toe.

Met de hand gevouwen kerststollen

Zodra de vulling klaar is, is het tijd voor het ‘echte werk’. Het eerste wat we doen, is het opbollen van de stollen. Daarna maken we er een punt van, zodat we het deeg kunnen uitrollen met een rolstok. Om het af te maken, voegen we de smeuïge amandelspijs toe aan het deeg. De uiteinden van het deeg vouwen we tot slot met de hand aan elkaar. Daarna is de stol klaar om de oven in te gaan.

Wist je dat?

Tijdens het opbollen worden de stollen in de juiste vorm gekneed. Het zorgt ervoor dat het teveel aan koolzuurgas uit de stol verdwijnt, zodat de stol met een mooi, gelijkmatig volume gebakken kan worden. Deeg dat goed is opgebold, veert terug wanneer je er met een vinger zachtjes in prikt.

Formaten kerststollen bij Bakkerij Nollen

Onze kerststollen zijn verkrijgbaar in drie formaten: klein (600 gram), middel (1100 gram) en groot (1300 gram). Het gewicht van de stol bepaalt hoe lang deze in de oven moet. De baktijd verschilt van 37 tot 50 minuten.

Jeffrey van der Meer, bakker

‘Rondom de kerstperiode is het altijd erg gezellig in de centrale bakkerij. We maken lange nachten, maar de sfeer zit er goed in. Een lekker kerstmuziekje en iedereen is helemaal in de kerstsfeer’.

Het ideale kerstgeschenk

Een kerststol is een heerlijke lekkernij om van te smullen tijdens het ontbijt, de brunch of bij de koffie. Ze zijn daarnaast ook leuk om weg te geven als geschenk aan uw zakelijke klanten of aan uw medewerkers. Bestel je kerststol alvast online en haal hem op een moment op dat het jou uitkomt! Heb je een grote bestelling? Neem dan contact met ons op.

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×