Selecteer uw Nollen winkel

Het ontstaan van
de smaak van pure ambacht

Het ontstaan van
de smaak van pure ambacht

Het bakkersvak en het bakken van ambachtelijke producten van Bakkerij Nollen zit in de genen. Binnen onze bakkersfamilie wordt de kennis en de passie al drie generaties doorgegeven van vader op zoon. Bakkerij Nollen bestaat hierdoor al bijna 100 jaar. De vierde generatie is inmiddels zelfs al werkzaam in de bakkerij.

De opening van de eerste bakkerij

Theo en Johanna Nollen openden de deuren van de eerste bakkerij in Hengevelde in 1921. De herkenbare smaak van pure ambacht zoals we die nu kennen bij Bakkerij Nollen, is toen al ontstaan. Theo en Johanna werkten namelijk volgens de 3 T-formule: tijd, temperatuur en toewijding. Om de krachtige smaak van de broden te ontwikkelen, voegden Theo en Johanna hier nog een eigen letter aan toe: de G van grondstoffen. Bakkerij Nollen werkt alleen met de beste grondstoffen, wat zorgt voor de beste producten.

 • Theo en Mieny bakten samen ambachtelijke broden

 • Een graag geziene dorpeling
  op zijn venterskar

 • De voorliefde voor het bakkersvak wordt met de paplepel ingegoten

 • Een familiefoto voor de winkel

 • Theo en zijn broer voor de bakkerij

 • Mieny en Antoinet samen in de winkel in Hengevelde

 • Van dorpsbakker tot
  regionale ambachtelijke bakkerij

 • De traditionele smaak
  van pure ambacht

De tweede generatie Nollen

In 1945 nam de tweede generatie van de familie Nollen de bakkerij over. Zoon Theo en zijn vrouw Mieny namen de bakkerij over van zijn (gelijknamige) vader. Samen zorgden zij ervoor dat heel Hengevelde onbezorgd kon genieten van de smaak van pure ambacht.

Theo was een echte handelsman. Hij zat het liefste op de weg en was dan ook een graag geziene dorpeling op zijn venterskar. Tot hoge leeftijd was hij nog aan het venten in de omgeving van Hengevelde.

Ook Mieny heeft jarenlang in de winkel gestaan. Ze heeft een aantal jaren geleden besloten om hiermee te stoppen en was daarna nog een lange periode te vinden rondom de winkel Hengevelde.

Theo Nollen was een graag geziene dorpeling op zijn venterskar

Een geboren voorliefde voor het bakkersleven

Ook de huidige generatie van familiebakkerij Nollen, Vincent, is opgegroeid in de bakkerij. Als kleine jongen leerde hij er niet alleen lopen, hij leerde er ook de fijne kneepjes van het vak. Hij studeerde toen zijn ouders voor een lastige keuze stonden. Vanwege hun leeftijd konden zij de bakkerij niet meer volledig zelf runnen. Hoewel Vincent van jongs af aan al veel hielp in de bakkerij, begon zijn echte bakkerscarrière in 1984, toen hij besloot om zijn ouders te helpen en kwam hij weer terug bij zijn jeugdliefde: de bakkerij.

Grote ambitie op jonge leeftijd
Waar vader Theo zijn energie uit het venten haalde, haalt Vincent op zijn beurt juist energie uit het bakken in de bakkerij. Op 22-jarige leeftijd had Vincent al de volledige verantwoordelijkheid over de productie in de bakkerij. Ook zijn vrouw Antoinet heeft een voorliefde voor het bakkersleven. Zij heeft jarenlang bij een (collega)bakker gewerkt en heeft daar de fijne kneepjes van het vak geleerd.

Van dorpsbakker tot regionale ambachtelijke bakkerij

Er kan niets op tegen de krachtige smaak van verse, ambachtelijk gebakken broden. Met de opening van de tweede vestiging in Goor in 2001, zette Vincent de eerste stap om ook mensen buiten Hengevelde kennis te laten maken met die smaak van pure ambacht. Anno 2021 heeft Bakkerij Nollen 16 vestigingen in Twente, de Achterhoek en Salland.

De traditionele smaak van pure ambacht
Vincent en Antoinet leven voor de smaak van pure ambacht. De traditionele waarden van opa en oma Nollen zijn daarom nog altijd terug te vinden in alle winkels en de bakkerijen. Al het brood en banket wordt nog steeds gemaakt van pure ingrediënten en nog steeds op traditionele en ambachtelijke wijze bereid.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×