Nollen Dag1 Sfeer24661

Beste bakker van Nederland

Nollen Dag1 Sfeer24699

Beste bakker van Nederland

Nieuws

Op 10 november heeft Bakkerij Nollen in het Fries Congrescentrum in Drachten de tweede plek bemachtigd tijdens de BakkersVakWedstrijden 2021!

Bakkerij Nollen mocht zich met trots twee jaar lang de beste brood-, koek- en banketbakker van Nederland noemen. Vandaag wisselde de Kampioensbokaal van eigenaar na een “fotofinish”, Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk eindigde met 519 punten voor Bakkerij Nollen met 517 punten.

“Ondanks de langere aanloopperiode hebben wij ook te maken gehad met de gevolgen van de maatregelen en ziekte onder ons personeel, daarom ben ik des te trotser op mijn teamleden! Zij hebben in een record tijd schitterende, kwalitatieve en heerlijke producten gemaakt.” zegt Vincent Nollen met een brede lach en twinkeling in zijn ogen. “Natuurlijk willen wij altijd winnen en was een Back-to-back kampioenschap in ons 100-jarig jubileum jaar een mooie bekroning en beloning geweest voor onze hardwerkende bakkers en bakkerij, maar zo een nipte tweede plaats motiveert des te meer voor volgend jaar.” vervolgt hij met een nog bredere lach.

Jeffrey van der Meer Teamleider Brood vult aan: “Ja ik ben echt mega trots op onze jongens en onze Vloerbrood trofee, maar misschien nog wel trotser op onze benjamin van het team Maaike Verbeek die als 22 jarige al zo een schitterende 3de plek binnensleept met haar taartje!”.

We zijn meer dan blij met deze prachtige tweede plek en feliciteren Bakkerij Vreugdenhil met het kampioenschap!

Foto Vincent En Tim

Vincent: Ik ben zo ontzettend trots op onze bakkers!

Beste bakker van Nederland 2019/2020

Bakkerij Nollen is door de onafhankelijke vakjury van de BakkersVakWedstrijden uitgeroepen tot beste bakker van Nederland van het jaar 2019/2020. Op woensdag 13 november 2019 heeft ons bakkersteam het Fries Congrescentrum te Drachten met trots de Kampioensbokaal BakkersVakWedstrijden 2019 in ontvangst genomen voor de beste brood-, koek- en banketproducten! In totaal hebben 186 bakkers uit heel Nederland deelgenomen.

Maar liefst 16 bekers (van de 21!) staan te pronken in onze centrale bakkerij in Hengevelde. Met trots delen we de behaalde resultaten van onze bakkers:

 

Eerste prijs

  • Desem stokbrood (met lof!)
  • Speculaasstaaf
  • Puntbroodjes wit

Tweede prijs

  • Vloerbrood licht meergranen
  • Volkoren vloerbrood
  • Vorm bonbons
  • Busbrood tarwe knip
  • Krokant meergranen kleinbrood
  • Notenblokkoek

Derde prijs 

  • Vlechtbrood
  • Krentenbollen
  • Weihnachtsstol
  • Roomboter amandelletter S

Over Stichting BakkersVakWedstrijden

BakkersVakWedstrijden is een activiteit van de gelijknamige Stichting BakkersVakWedstrijden. Het doel van de stichting is om brood- en banketbakkers, chocolatiers en patissiers in Nederland de gelegenheid te geven hun producten te laten beoordelen door een onafhankelijke vakjury met de intentie de kwaliteit van bakkersproducten nog beter te maken.

Geschiedenis

De Stichting BakkersVakWedstrijden is ontstaan uit een samenvoeging van de Friese (FCV) en Groninger (GVC) Cursistenverenigingen. Deze cursistenverenigingen organiseerden o.a. bakkerstentoonstellingen en vakwedstrijden.

Het organiseren van de tentoonstellingen is door professionele organisaties overgenomen. Omdat vakwedstrijden voor deze organisaties geen interessante commerciële toevoeging hadden bleven de 2 noordelijke cursistenverenigingen dit zelf organiseren. Dat was de basis om als één club verder te gaan om voor de bakkers in het noorden van het land de vakwedstrijden verder gestalte te geven.