Selecteer uw Nollen winkel

Lekkere kerstcreaties met brood

De kerstdagen komen eraan en die staan vaak in het teken van gezelligheid en een ruim gedekte tafel met lekkernijen. Wil je graag nog wat kerstinspiratie opdoen voor de feestdagen? Wij hebben een aantal recepten van lekkere kerstcreaties met brood. Lees je mee?

Broodpudding van kerststol

Wil je tijdens het kerstontbijt of de kerstbrunch uitpakken? Dan is de broodpudding van kerststol een heerlijke toevoeging. Een traditionele kerststol kennen wij natuurlijk allemaal wel. Deze maken wij met dit recept nóg wat specialer. Al zin om aan de slag te gaan? Wij wel! 

Wat heb je nodig?

  • 8 sneetjes kerststol
  • 8 tl abrikozenjam
  • 1 appel
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 2 el rietsuiker
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 °C en vet een ovenschaal in. Verwijder de spijs uit de plakken kerststol en smeer dit uit over de sneetjes. Besmeer hierna iedere snee met 1 tl abrikozenjam. Leg de sneetjes kerstbrood dakpansgewijs in een ovenschaal. Snijd vervolgens de appel in dunne plakjes en leg deze tussen de sneetjes brood. Roer hierna de slagroom, melk en eieren in een kom goed door elkaar en schenk dit mengsel over het brood. Bestrooi het brood met suiker en bak het 40 minuten in de oven. Laat het brood iets afkoelen en bestrooi het tenslotte met poedersuiker vlak voordat je het serveert.

Eigen gemaakt borrelbrood

Wil jij je kerstdiner starten met een borrel? Dan is het erg lekker om hier een borrelbrood bij te serveren. Bij Bakkerij Nollen hebben wij verschillende borrelstokbroden in ons assortiment, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf je borrelbrood te bereiden. Het is ontzettend lekker en je kunt het brood vullen met ingrediënten die jij lekker vindt. Wij hebben gekozen voor de Italiaanse variant. Daarnaast is het ook nog eens erg simpel te bereiden!

Wat heb je nodig?

  • 1 stokbrood ciabatta
  • Halve rode ui
  • Zongedroogde tomaten
  • Rode of groene pesto
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 °C en snijd het stokbrood in plakken. Let op: snijd de plakken niet helemaal door en zorg ervoor dat de onderkant aan elkaar blijft zitten. Snijd de rode ui in halve ringen en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Smeer tussen elk plakje brood pesto en vul het vervolgens met de rode ui, zongedroogde tomaten, 2/3e van de Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Bestrooi het brood met de overige Parmezaanse kaas en bak het brood af in 12 tot 15 minuten.

Kerstbrood

Kerstbrood wentelteefjes

Een kerstbrood is heerlijk om kerstbrood wentelteefjes van te maken. Wentelteefjes zijn natuurlijk ooit bedacht om oud brood nieuw leven in te blazen. Heb je dus left overs van kerstbrood na de feestdagen? Dan kun je deze goed gebruiken voor de wentelteefjes. Uiteraard is het ook heerlijk om dit gerecht tijdens de kerst met een verse kerststol te maken. Een lekker gerecht dat ook leuk is om met kinderen te maken!

Wat heb je nodig?

  • 1 groot ei
  • 125 ml melk
  • Snufje kaneel
  • 6 plakken kerstbrood van 1 tot 2 cm dik
  • Poedersuiker
  • Bakboter

Bereidingswijze

Klop het ei met de melk los in een diep bord of kleine ovenschaal. Voeg een snufje kaneel toe. Verhit een koekenpan met bakboter op middelhoog vuur. Haal een plak brood aan beide kanten door het eimengsel. Bak het vervolgens 1 tot 2 minuten per kant goudbruin. Herhaal dit met alle plakken brood. Wellicht kun je twee plakken brood kwijt in de pan. Serveer de wentelteefjes met poedersuiker. Ze zijn het lekkerst wanneer ze vers uit de pan komen! 

Namens Bakkerij Nollen wensen wij jou prettige feestdagen!

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×