Selecteer uw Nollen winkel

Duurzaamheid bij Bakkerij Nollen

Bakkerij Nollen draagt een steentje bij aan een groenere wereld. Wij vinden duurzaamheid erg belangrijk en nemen daarom verschillende maatregelen om het milieu te ontlasten. Elke dag verandert de wereld beetje bij beetje. Duurzaamheid is een enorm breed begrip. In essentie komt het erop neer dat we de aarde niet uitputten en ook voor toekomstige generaties een bewoonbare planeet achterlaten. Wij proberen ons als bakkerij hier zo goed mogelijk voor in te zetten. Lees in deze blog hoe we dat doen.

Ecologische duurzaamheid

Bij de bouw van onze nieuwe bakkerij in 2018 hebben we er bewust voor gekozen om een duurzame koelinstallatie met toepassing van het natuurlijke gas CO2 te plaatsen. Deze koelinstallatie is voor het eerst op deze schaal in Nederland toegepast. Daarnaast hebben wij door het toepassen van nieuwe technieken en innovaties rekening gehouden met de ecologische duurzaamheid. Zo is de meerderheid van de toegepaste materialen demontabel en kunnen de materialen hergebruikt worden. Er is hiervoor gekozen om zoveel mogelijk te voldoen aan circulair bouwen.

Circulair bouwen komt voort uit de circulaire economie waar het draait om slim gebruik van grondstoffen, producten en goederen waardoor deze oneindig hergebruikt kunnen worden. Vandaar de naam circulair; het is niet meer dan een gesloten kringloop. Het idee is prachtig en zeer noodzakelijk, want we raken ons er steeds meer bewust van dat grondstoffen een keer opraken en onze aarde uitgeput raakt. Naast het feit dat het gebouw grotendeels zelfvoorzienend is (ca. 250.000 kWh / jaar elektriciteit opwekking door middel van een PV-systeem) is er ook gebruik gemaakt van hoogwaardige isolatiepanelen en een duurzaam luchtbehandelingssysteem.

Sociale duurzaamheid

Bij het bouwen van onze nieuwe bakkerij en bijbehorende kantoorruimte is daarnaast rekening gehouden met de sociale duurzaamheid. De ruimtes zijn gebruiksvriendelijk door onder andere domotica en slimme ledverlichting én zijn een prettige werkomgeving voor onze medewerkers. De ruimtes bevatten een stabiel klimaat, ruim opgezette werkgebieden en er is een goede onderlinge verbinding tussen de verschillende delen van het pand.

Callebaut chocolade

Niet alleen in onze bakkerij houden we rekening met duurzaamheid, we vinden dit ook belangrijk voor onze producten. Zo maken we in onze chocolaterie in Hengevelde de lekkerste creaties en mooiste kunstwerken van de fairtrade chocolade van Callebaut. Callebaut produceert hun chocolade enkel met fairtrade cacaobonen. Dit houdt in dat boeren die de cacaobonen telen een eerlijke prijs krijgen voor hun cacao. Callebaut doet er alles aan om het leven van de lokale gemeenschappen in landen als Ivoorkust te verbeteren. Dat is een van de redenen dat Nollen ervoor kiest om met Callebaut chocolade te werken. Lees in onze eerder verschenen blog meer over de fairtrade Callebaut chocolade.

Bakkerij Nollen groen
Het Wegdam
Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×