Selecteer uw Nollen winkel

Oud brood omtoveren tot heerlijke traktaties

Heb je ondanks onze bewaaradviezen om je brood zo lang mogelijk vers te houden toch oud brood in huis? Gooi het dan niet weg! Ook met oud brood kun je de lekkerste dingen op tafel zetten.

Pizzabodem, quiche en croutons
Van oud brood kun je bijvoorbeeld een heerlijke pizzabodem of quiche maken. Het is daarnaast ook mogelijk om lekkere croutons te maken. Hiervoor snijd je het brood in blokjes en haal je het door een marinade van olijfolie en kruiden naar smaak.

Paneermeel
Wist je dat je van oud witbrood paneermeel kunt maken? Laat het even drogen in de oven en versnipper het daarna, zodat je het als paneermeel kunt gebruiken.

Wentelteefjes
Heb je zin in iets zoets? Bak dan wentelteefjes van oud witbrood! Meng 200 ml melk, twee eetlepels suiker, een ei en een snuf kaneel door elkaar. Drenk de boterhammen vervolgens in het mengsel en bak ze bruin in een koekenpan.
Tip: Wentelteefjes zijn extra lekker als je ze serveert met boter en basterdsuiker!

Zoete broodstengels
Door het brood in repen te snijden, licht vochtig te maken en te bestrooien met suiker en kaneel kun je overheerlijke zoete broodstengels maken. Even afbakken in de oven en je hebt een heerlijke traktatie!

Maak je eigen broodstengel van oud brood | Bakkerij Nollen
Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×