Wij maken gebruik van cookies

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van cookies. Door de tracking cookies te accepteren, word je herkend. Zo kunnen we onze website afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en kunnen we je relevante informatie en advertenties laten zien, binnen en buiten onze website. Klik op ‘Ik ga akkoord’ als je hiermee akkoord gaat. Je kunt je instellingen altijd inzien en laten wijzigen. Voor meer informatie kun je kijken bij ons cookie- en privacybeleid.

Ik ga akkoord

‘Back to school’-lunchtips

De vakantie is nu toch écht voorbij, er staat weer een nieuw schooljaar voor de deur. Dat betekent dat het ook weer tijd is voor de lunchpakketjes. Wil je je kids verrassen met nét even iets anders dan een boterham met kaas? Wij geven je verschillende lunchtips met (oud) brood, waar ze de vingers bij aflikken.

Mee naar school of thuis opeten

Of je het de kinderen nu thuis in de lunchpauze voorschotelt of dat je het meegeeft in hun favoriete broodtrommel, ze zullen smullen! En jijzelf trouwens ook. Deze recepten zijn meer dan geschikt om met oud brood te maken, dus het gaat ook nog eens verspilling tegen: win-win-situatie!

Lunchtip 1: brood-kaas-muffins

Tip

Muffins maken van brood? Het kan! Je maakt deze brood-kaas-muffins ook nog eens gemakkelijk een dag van tevoren klaar.

Wat heb je nodig? (voor 12 grote of 24 kleine muffins)

  • 7 sneetjes (oud) wit of bruin brood
  • 1 zakje hazelnoten van 65 g
  • 200 g geraspte oude kaas of Hollandse geitenkaas
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 4 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
  • 3 eieren (maat m)
  • 200 ml melk
  • 100 ml olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • 1 muffinvorm voor 12 of 24 stuks

Bereidingswijze

Verkruimel het brood met korst en al in de keukenmachine. Voeg de hazelnoten toe en maal het geheel fijn. Voeg de kaas, bosuitjes, zongedroogde tomaatjes, eieren, melk en olijfolie toe en meng alles tot een smeuïg beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vet een muffinvorm in en schep het beslag erin. Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 180 graden in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Lunchtip 2: muffins met appel

Fruit en brood combineren in een lunchtraktatie waar je kids blij van worden!

Wat heb je nodig? (voor 12 grote muffins)

  • 6 sneetjes (oud) volkoren brood in blokjes
  • 25 g rozijnen
  • 200 ml (versgeperst) sinaasappelsap
  • 35 g hazelnoten
  • 2 theelepels koekkruiden of kaneel
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 grote appel, geschild in blokjes
  • 1 muffinvorm geschikt voor 12 muffins
  • 12 papieren cakevormpjes

Bereidingswijze

Laat de rozijnen gedurende 10 minuten wellen in 1/4 van het sinaasappelsap (50 ml). Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Terwijl de oven warm wordt, zet je de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Doe het volkorenbrood (met korst) samen met de hazelnoten en koekkruiden of kaneel in de keukenmachine en maal het net zo lang tot er een fijn, kruimelig mengsel ontstaat. Voeg daarna de eieren, vloeibare margarine en de resterende 3/4 van het sinaasappelsap toe. Meng alles al draaiend tot het een glad beslag is. Roer de blokjes appel en de rozijnen met het sinaasappelvocht door het beslag en schep het mengsel in de papieren vormpjes. Zet de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de muffins tot ze in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar zijn. Laat de muffins afkoelen voordat je ze verpakt.

Tip

Je kunt de muffins nadat ze zijn afgekoeld inpakken in vershoudfolie en invriezen. Zo hoef je ’s ochtends geen brood te smeren, maar alleen de muffins uit de vriezer te halen. Dat scheelt weer tijd!

Lunchtip 3: broodlolly’s

Een zoet broodje in de vorm van een lolly: het is lekker, ziet er leuk uit en je maakt het in no time.

Wat heb je nodig?

  • 1 wit casinobrood in de lengte gesneden
  • 1 bakje mascarpone van 250 g
  • 250 g aardbeien of frambozen
  • 8 eetlepels gladde aardbeien- of frambozenjam
  • Optioneel: 1 bakje discospikkels

Bereidingswijze

Voor dit recept hebben we geen korstjes nodig, snijd deze dus van het brood. Besmeer de witte boterhammen met mascarpone. Zorg dat je nog wat van de mascarpone overhoudt voor de versiering op het einde. Maak de aardbeien of frambozen schoon en haal de kroontjes en spitse kant eraf. Leg het rode fruit aan één kant van de boterham onder elkaar en besmeer de rest van het broodje tot 5 centimeter vanaf de onderkant licht met jam. Rol de belegde boterhammen strak op en wikkel ze in vershoudfolie. Laat de broodrollen een half uur in de koelkast rusten. Haal daarna het folie eraf en smeer de overgebleven mascarpone op de broodrollen. Snijd de rollen in plakken en steek in iedere plak een prikker. Maak het geheel feestelijk af door de rolletjes met de mascarponekant in de discospikkels te dippen.

Back to school | Lunchtips | Actie

Lunchtip 4: broodwrap

Onze vierde tip lijkt het meest op de gewone boterham met kaas, maar dan net in een ander jasje.

Wat heb je nodig?

  • 1 sneetje volkoren vloerbrood
  • 1 eetlepel 20+ smeerkaas
  • Enkele blaadjes rucola of veldsla
  • 20 g wortel julienne
  • Deegroller

Bereidingswijze

Pak een deegroller en maak de boterham van onder naar boven en vanaf het midden naar beide zijkanten platter. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt, zo voorkom je dat het broodje scheurt. Smeer smeerkaas op de boterham en leg de sla en wortel er in de lengte op. Rol het sneetje brood vanaf de onderkant stevig op en snijd de wrap schuin doormidden. Verpak de wraps in vershoudfolie, zodat deze hun vorm behouden.

Tip

Je kunt op de broodwrap ook andere groentes toevoegen, zoals reepjes paprika of komkommer. Zorg wel dat je er niet te veel op doet, want dan kan de wrap niet meer dicht.

Lunchtip 5: vers belegde broodjes

Liever toch iets minder voorbereidend werk? Je kunt ook voor onze eigen vers belegde broodjes gaan. Die zijn te bestellen via de website, de app én in onze winkels (m.u.v. Hengevelde en Bathmen).

'Back to school'-actie

Van 26 augustus tot en met 6 september hebben we onze ‘back to school’-actie:

Samen voor € 4,99. Alléén verkrijgbaar in onze winkels, dus kom snel langs!

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×

Beste bakker van Nederland