Wij maken gebruik van cookies

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van cookies. Door de tracking cookies te accepteren, word je herkend. Zo kunnen we onze website afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en kunnen we je relevante informatie en advertenties laten zien, binnen en buiten onze website. Klik op ‘Ik ga akkoord’ als je hiermee akkoord gaat. Je kunt je instellingen altijd inzien en laten wijzigen. Voor meer informatie kun je kijken bij ons cookie- en privacybeleid.

Ik ga akkoord

De lekkerste broodtips voor de BBQ!

We hebben al wat mooie lentedagen achter de rug, de klok staat weer op zomertijd en avonden worden steeds langer. Dat kan maar één ding betekenen: de BBQ-tijd is in aantocht! Trommel je familie en vrienden op voor een gezellige zomerse avond in de tuin en geniet samen van de lekkerste broodtips van Nollen.

Gezellige BBQ op een zomerse dag

Een heerlijke zomerse dag afsluiten met een feestelijke barbecue, wat wil je nog meer? Niet alleen het lekkere eten, maar ook de gezelligheid die bij een BBQ komt kijken, is genieten. Want zo’n tafel vol groentes, salades, sauzen en drankjes is alleen al een teken van gezelligheid. Terwijl de BBQ-masters het vlees bereiden, wil je natuurlijk wel alvast iets te happen hebben. Een heerlijk vers stokbrood met een lekkere kruidenboter of tapenade doet het altijd goed, maar wij hebben nog meer unieke broodideeën voor een geslaagde barbecue.

Tip 1: zelf knoflookbrood maken

Wees creatief met ons ambachtelijke stokbrood en maak in mum van tijd zelf een overheerlijk knoflookbrood.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Een vers stokbrood naar keuze
  • Roomboter
  • Knoflook
  • Verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak het verse stokbrood en snijd deze diagonaal in. Zorg ervoor dat je een aantal centimeters ertussen laat en het brood niet helemaal doorsnijdt. Maak een mengsel van fijngehakte knoflook, peterselie en peper en zout. Verdeel het mengsel over de inkepingen in het brood en voeg er wat roomboter aan toe. Besprenkel het stokbrood tot slot met olijfolie en verpak het in aluminiumfolie. Verwarm het brood 5 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven of op de barbecue. Smullen maar!

Tip 2: traditionele bruschetta van de BBQ

Geef een Italiaanse sfeer aan je barbecue met traditionele bruschetta’s van de BBQ!

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Verse ciabatta of een ander stokbrood naar keuze
  • Tomaten
  • Verse basilicum
  • Sjalotje
  • Knoflook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Snijd de tomaten en het sjalotje in kleine blokjes. Doe deze samen met de fijngehakte basilicum en de knoflook in een kom. Voeg olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd het verse stokbrood in plakken en besprenkel met olijfolie. Zorg ervoor dat de BBQ warm is en leg de plakken brood op een grillplaat op de BBQ. Draai het brood een keer om en haal de plakken eraf als ze knapperig zijn. Verdeel het mengsel over de knapperige broodjes en voilà, je hebt heerlijke bruschetta’s met een barbecuesmaak!

Tip

Het tomatenmengsel kun je gerust van tevoren bereiden en in de koelkast laten staan totdat het brood klaar is.

Tapasbrood | Lekker bij de barbecue | BBQ met Bakkerij Nollen
Tip

Onze ambachtelijke tapasbroden hoef je thuis alleen nog maar even in de oven te verwarmen, zodat je ze warm en vers kunt serveren tijdens de barbecue.

Tip 3: tapasbroden

Last but not least: tapasbrood! Onze bakkers hebben de smaakvolle tapasbroden alvast op ambachtelijke wijze voor je klaargemaakt. Thuis hoef je ze alleen nog maar even af te bakken, zodat je ze warm en vers kunt serveren tijdens de barbecue. Deze ambachtelijke broden zijn beschikbaar in vier lekkere smaken: olijf, pomodorie, meergranen en wit.

Meer tips en ideeën?

Bij ons vind je de lekkerste ambachtelijke broden om (kant en klaar) te serveren bij een barbecue. Wil je meer tips en ideeën voor een geslaagde BBQ of heb je vragen over ons assortiment? Kom langs in een van onze winkels of neem contact op.

Dit bericht delen via:
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×